Vaar mee op de Blauwe Golf


De provincie Noord-Holland heeft een unieke digitale vaargids. Voer één keer uw bootgegevens in en krijg persoonlijk routeadvies. U heeft alle actuele vaarinformatie bij de hand én de brugwachter weet dat u er aan komt. Handig toch? Kijk voor meer informatie op http://bit.ly/2VljvEP.

Hoe meer schippers deze vaargids gebruiken, hoe efficiënter er gevaren kan worden. Er ontstaat namelijk sneller een konvooi van schippers, dat in 1 keer de brug kan passeren (in plaats van iedere boot apart op een ander tijdstip). Dit bevordert een soepele doorstroom op zowel weg als water. Varen op de Blauwe Golf noemt men dat.

In Noord-Holland werken 10 (vaar)wegbeheerders samen om de ‘Blauwe Golf’ te realiseren: Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Rijnland, Waternet, Purmerend en de gemeenten Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad. Samen zorgen zij dat de bruggen efficiënter worden bediend en automobilisten en schippers hun reis beter kunnen plannen. Via een speciaal brugmanagementsysteem (BMS) wordt data uitgewisseld en beschikbaar gesteld voor brugwachters, automobilisten en schippers.

Lees hier meer over dit project of meld je aan