SAIL bij jachthaven Nauerna


Tijdens SAIL is jachthaven Nauerna een fantastische uitvalsbasis; u zit zo op het Noordzeekanaal en kunt direct inhaken bij de SAIL in- en uittochten. En vanuit Nauerna vaart u binnen een uur naar het IJ.

We kunnen wel stellen dat dat niet onopgemerkt is gebleven tijdens SAIL 2015, want u wist ons goed te vinden! Alle beschikbare boxen waren geboekt en ook aan de passantensteiger was het druk met bezoekers uit binnen- en buitenland. Het was voor ons, en ook voor brasserie DokG, de eerste SAIL en dat was best wel spannend. RTV Noord-Holland kwam maandag (twee dagen voor de intocht) bij ons filmen en maakte dit item.

Het weer zat die maandag nog niet mee, maar gelukkig klaarde het dinsdag snel op en het bleef tot en met zondagavond fantastisch vaarweer. Woensdagochtend vertrokken de eerste schepen al vroeg vanuit de haven naar IJmuiden om de Tall Ships tegemoet te varen. In de loop van de middag bleef het druk op de haven, vooral op het smalle toegangsweggetje. Want daar kwamen naast onze bezoekers ook nog veel fietsers en voetgangers overheen om aan de dijk naar de SAIL In Parade te kijken.

Na de drukte van woensdag keerde de rust op de haven weer een beetje terug. Donderdag en vrijdag hebben hebben de havenmeesters zelf nog even tijd gehad om een SAIL rondje te varen. De voor het eerst gehouden SAIL Thank You Parade trok aanzienlijk minder bezoekers, daar zullen de ongunstige weersvooruitzichten voor die zondagavond wel iets mee te maken hebben gehad. We zijn zelf ook even naar het kanaal gelopen en hebben nog wat schepen uitgezwaaid.

We hopen dat iedereen een heerlijke week heeft gehad op de haven en we zien u met SAIL 2020 graag weer terug!