Fotowedstrijd: de uitslag


De havenmeester, Hannah, Liselotte, Peter en Jolanda zijn na rijp beraad tot drie nominaties gekomen voor de Nauernasche fotowedstrijd. Aan fotograaf Tom Kisjes de eer om uit deze drie een winnaar te kiezen. Het was natuurlijk geen makkelijke keuze, want er waren veel mooie en ook erg verschillende inzendingen. En dan nu… de winnaars!

EERSTE PLAATS: “Vreemde passanten”, inzending van G. de Boer
Bij “het herkenbaar in beeld brengen van de jachthaven” hebben we normaal gesproken toch wat andere beelden in gedachten. Meneer De Boer heeft er op een originele wijze -op de vierkante meter- invulling aan gegeven. Er is water te zien, een stukje pier, een bolder. Allemaal vertrouwde zaken die onverbrekelijk met een jachthaven zijn verbonden. Wat Tom Kisjes bovenal treft is dat meneer De Boer nu eens niet de mens centraal heeft gesteld in zijn foto, maar een andere gebruiker van jachthaven Nauerna.
PRIJS: één keer gratis hijsen

TWEEDE PLAATS: “Als een spin in zijn web”, inzending van Mieke van Kuijk
De foto van mevrouw Van Kuijk vonden we ook erg origineel en deze is voor de havengasten “typisch Nauernaas”. Want we zien hier natuurlijk de havenmeester in de kraan. We vonden het allemaal een erg mooie foto door alle kris-kras door elkaar lopende lijnen van de kraan en het schip. De kleuren passen mooi bij elkaar, zelfs van de trui van de havenmeester past perfect in het plaatje.
PRIJS: Natuuratlas Zaanstreek

EERVOLLE VERMELDING: Inzending van Dirk de Vries
Het is voor een aantal juryleden een verassing dat niet één, maar twee deelnemers aan de fotowedstrijd gelukt is de cameraschuwe havenmeester op de foto te zetten. Dat vinden we al een hele prestatie an sich van Dirk de Vries! De havenmeester kon in deze positie natuurlijk geen kant op, maar toch. Een mooi beeld vonden wij, mooie wolkenlucht en het lijkt bijna alsof de havenmeester aan het schommelen is.

De winnaars krijgen bericht en kunnen hun prijs ophalen op het havenkantoor. En voor al onze ligplaatshouders en gasten ligt een kleine verrassing klaar op het havenkantoor.